Produk kesihatan PRM Global Vision Sdn Bhd-berasaskan Quran & Hadith

keratan akhbarpro_mainAssalamualaikum kawan2…
Tujuan Nor mengetengahkan produk2 keluaran PRM Global Vision Sdn Bhd adalah kerana beberapa sebab:
1. Ingin mengetengahkan alternatif produk kesihatan berasaskan Al-Quran & Hadith
Abu Hurairah r.a. meriwayatkan : Rasulullah S.A.W. pernah bersabda, `Barangsiapa yang menjilat madu tiga pagi dalam sebulan, dia tidak diserangi penyakit teruk/kronik’ (dalam bulan tersebut) (p/s: H1N1 adalah salah 1 penyakit yang boleh menjadi kronik & boleh membawa maut)
2. Syarikat mengeluarkan produk berkualiti tinggi sambil mengamalkan amalan pengilangan cara Islam.
3. Sebagai mengagungkan Al-Quran & Hadith nabi s.a.w dengan keajaiban khasiat Madu & Habbatussawda yang banyak disebut di dalamnya.
“Daripada perut lebah itu keluarlah minuman (madu) yang bermacam-macam warnanya sebagai PENAWAR bagi manusia”, (An-Nahl:69).
“Tetaplah kamu berubat dengan Habbatus Sawda’ ini kerana sesungguhnya ia mengandungi bahan penyembuh bagi setiap penyakit kecuali maut”, (H/R: Bukhari)

Madu & Habbatussawda disebut sebagai PENAWAR (ubat) di dalam Al-Quran & Hadith. Al-Quran & Hadith diturunkan oleh Allah. Dialah yang menciptakan manusia. Jadi, Dialah yang Maha Mengetahui penawar yang terbaik untuk manusia ciptaanNya. Betul tak? BETULLL… Jadi, beramallah dengan penawar yang dimuliakan oleh Allah ini.

TAHUKAH ANDA ? Kajian Barat juga membuktikan bahawa Madu & Habbatussawda bersifat anti kanser, anti tumor, anti virus, anti bakteria, anti fungal, anti oksida & anti radang. MasyaAllah, dalam Quran & Hadith dan sebut lama dah. Al-Quran & Hadith sentiasa mendahului zaman,, kan..(rujuk Utusan Malaysia 14/8/2009 muka depan, ada sebut pasal kajian kerajaan Arab Saudi menunjukkan Habbatussawda boleh cegah H1N1). Bagi yang tak percaya juga lagi, cuba search dalam internet pasal khasiat Madu & Habbatussawda

Melihat dari usaha Dato’ Hashim Ismail yang berusaha gigih memartabatkan produk yang menggunakan Madu & Habbatussawda dari tahun 1984. Penghasilan produk juga disertai dengan bacaan doa penawar (jadi produk2 ini tidak boleh dilangkah). Hasil kombinasi semua gabungan tersebut, maka tidak hairanlah produk2 PRM Global Vision Sdn Bhd diakui keberkesanannya dengan izinNYA. Bayangkanlah bagaimana pesakit kanser paru-paru TAHAP 4 telah pulih sepenuhnya setelah mengamalkan MASAD, penyakit tumor otak yang telah disahkan doktor tiada harapan untuk sembuh bagai mati hidup semula, pesakit yang mengidap penyakit kencing manis yang sering digambarkan tiada ubat untuk sembuh telah kembali normal, pesakit strok telah pulih, pasangan yang berkahwin 8 tahun tanpa zuriat telah berjaya, pesakit buah pinggang kronik yang sedang dalam rawatan Hemodialisis juga beransur pulih, pesakit batu karang/batu hempedu tidak perlu dilaser/bedah dan banyak lagi testimoni yang kadangkala tidak terjangkau oleh akal fikiran sembuh dengan izin Allah…Maha Suci Allah yang telah menciptakan Madu & Habbatussawda dengan keajaibannya.

Alangkah ruginya jika kita masih mengagungkan produk buatan Yahudi dan lain-lain sedangkan Al-Quran dan Hadith telah menyebut lebih dari 50 kali tentang kelebihan Madu dan Habbatusawda.

Apa beza Madu PRM dengan produk Madu lain:
1. Madu bergred tinggi diperolehi dari Tanah Arab (kurang peratus kandungan air & diperolehi dari lebah liar yang menghisap pokok/tumbuhan herba yang diketahui ada nilai perubatan yang disebutkan didalam Hadith seperti pokok kurma, pokok tin, pokok habbatussawda dan lain-lain)
2. Setiap produk disertai dengan bacaan doa yang berlainan.
3. Habbatussawda diperolehi dari Syria.

Jadi, beramallah dengan produk2 ini untuk kesihatan dan mengubati / menghindari penyakit dan mendapat pahala mengamalkan sunnah Rasullallah s.a.w.
HUBUNGI SAYA, NOR: 019-4518830 untuk keterangan produk atau tempahan atau untuk menjadi pengedar. Untuk membaca tentang khazanah perubatan Islam ini, bolehlah ke Facebook “Khazanah Perubatan Islam”

PERINGATAN: TIDAK DIBENARKAN MENERBITKAN SEMULA (copy/paste atau yang seumpamanya) SEBARANG TESTIMONI DI DALAM BLOG INI UNTUK TUJUAN MENGKOMERSIALKAN SEBARANG PRODUK TANPA KEBENARAN

About these ads

4 thoughts on “Produk kesihatan PRM Global Vision Sdn Bhd-berasaskan Quran & Hadith

  1. apakah produk yg sesuai utk resdung yg kritikal ,masalah pelupa,buasir dan kencing kerap.saya cuba beli masad, tapi tak tau adakah sesuai dgn masalah saya di atasatau adakah perlu saya beli produk prm yg lain juga.tolong beri cadangan.tq

    • Salam akak.

      Untuk masalah buasir dan kencing kerap maknanya yang berkaitan dengan organ perkumuhan , Nor lebih syorkan akak ambik Maher (madu& herba). Masad pun bagus jugak. Untuk masalah pelupa nor syorkan minum Masad Cafe sebab mak nor mengakui masalah pelupa dia dah kurang sejak minum masad cafe dengan izin Allah. Untuk masalh resdung tu Masad pun ok tapi akak ambik Maher saja pun tak apa. Mula2 makan Maher mungkin akak akan sakit kepala atau pening tapi itu untuk sementara dan bergantung pada orang juga…. InsyaAllah akak, selagi kita yakin dengan apa yang diturunkanNya InsyaAllah sembuh. Percayalah akak, Allah yang menjadikan kita, Dia juga yang menurunkan Al-Quran dan Hadith, jadi, penawar yang disebutkan dalam Quran & Hadith adalah yang terbaik kerana Dia Maha Mengetahui Yang menciptakan kita…Yakinlah… Masa nak minum tu jangan lupa niatkan, aku minum kerana mengikut nasihat Quran & Hadith, insyaAllah akan dipelihara dari penyakit2 (ada hadith sebut pasal ni). Wallahu’Alam.

  2. Salam Kak,
    Kawan saya mengidap penyakit tumor, doktor mengsahkan tumor dalam kepala tu masih aktif. Doktor bagi masa sebulan untuk makan ubat2 dari hospital, selepas sebulan kalau tak hilang akan di operate. saya tertarik untuk mempekenalkan product dari PRM untuk kawan saya tapi tak tahu mana satu sesuai untuk dia, please advise. Terima kasih, wassalam.

    • Salam, dik.
      Untuk penyakit tumor, akak syorkan dia ambil ABS dan Masad. ABS sebagai minuman pengganti teh, kopi dan sebagainya. Amalkan sekurang2nya 2 kali sehari. Buat permulaan, minggu pertama, ambil Masad 1 kali sehari. Selepas itu gandakan menjadi 3 kali sehari. Jangan lupa tertib minum madu iaitu:
      -Ambil semasa perut kosong (pagi) & sejam selepas itu baru sarapan pagi
      -Cedok 1 sudu teh (sudu PLASTIK) Masad, masukkan ke dalam setengah cawan air suam. Kacau arah LAWAN jam.
      -Bismillah, selawat nabi 3 kali, & seeloknya baca Al-Fatihah sekali & niat beramal kerana mengikut nasihat Al-Quran & Hadis & niatlah utk kesembuhan… Yakin pada Allah & minum dalam keadaan duduk & kalau boleh mengadap Kiblat.

      Katakan padanya, InsyaAllah akan sembuh kerana Madu & Sawda adalah penawar yang disebut dalam Quran & Hadis, Allah yang menurunkan Quran & Hadis…Dia juga yang menciptakan kita , jadi Dia Maha Mengetahui penawar terbaik untuk kita makhluk ciptaanNya.

      Bagi kita yang sihat juga mulalah beramal dengan Madu & Habbatussawda. Ajaklah keluarga, saudara mara & kawan2 beramal dengan penawar yang dimuliakan Allah ini. Beramallah dengan produk jenama apa sekalipun, cumanya produk PRM ini mempunyai keistimewaan tersendiri (akak dah sebutkan sebelum ini dalam artikel). Tidak diragui mutu dan keasliannya & berkat, insyaAllah. Wallahu’alam.

      *Untuk dapatkan produk PRM, bolehlah mencari stokis berdekatan atau boleh pesan terus dengan akak. Akak tak kisah, yang penting Alhamdulillah dah dapat sebarkan sunnah…Terima kasih dik..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s