Madu Sawda (MASAD)

masad_19b1“Anugerah Ilahi Yang Tidak Ternilai”
BAHAN : CECAIR PEKAT

JENIS PRODUK : MINUMAN KESIHATAN

BAHAN : MADU ASLI ( 80% ), HABBATUS SAWDA’ ( 20% )

KEGUNAAN : KEBERKESANAN YANG TELAH TERBUKTI SEBAGAI EJEN PENYEMBUH YANG MENAKJUBKAN SEJAK 1974.BERKESAN MERAWAT PENYAKIT YANG RINGAN,SEDERHANA DAN KRONIK TERUTAMA :
Kencing Manis, Gastrik, Buasir, Batu Karang, Buah Pinggang, Angin.
Sakit Puan, Keputihan, Senggugut, Insomnia, Athma, dan Ghout.
Memulihkan tenaga, & mental, kolestrol, Rheumatic dan Batuk yang lama
Kemandulan, Jantung, Lumpuh, Kanser, Mati Pucuk dan Sakit Buah Pinggang yang kronik

ATURAN : MASAD dibancuh satu sudu teh dengan segelas air suam, diminum ½ jam sebelum mengambil sarapan.Untuk mendapatkan hasil yang lebih baik jangan mengambil apa-apa makanan 1 jam selapas minum MASAD.
( Gunakan Sudu Plastik )

JANGKA MASA GUNA : 20 HARI / 40 HARI

KUANTITI : 120ml / 190ml
HARGA : 120ml = RM 49-Semenanjung Malaysia, RM 55-Sabah,Sarawak
190ml = RM 65-Semenanjung Malaysia, RM 71-Sabah,Sarawak

About these ads

13 thoughts on “Madu Sawda (MASAD)

  1. Salam…
    Nak tanya tentang produk masad ni …
    Harga 190ml=RM 65 adakah termasuk harga penghantaran
    Adakah ia sesuai untuk anak yang berusia 7 bulan dan 2 tahun lebih yang mengalami demam batuk berpanjangan dan selesema

    • Salam.
      Harga yang tertera di blog ni tak termasuk kos penghantaran. Tentang anak tu nor berpegang pada sunnah nabi iaitu belah mulut dengan kurma dan madu, maknanya dari baby lagi dah bleh bagi madu… & memang ada testimoni bagi kat baby.cumanya sukatan dikurangkan ke setengah sudu teh. Anak nor yang kecil umur 2 tahun lebih pun demam dan nor tak bagi ubat apa2..nor hanya bagi madu masad (lihat testimoni dalam blog ni) dengan izin Allah sembuh.
      Madu adalah makanan kesihatan genius. contoh, bagi orang yang tekanan darah rendah akan ditinggikan sedikit, bagi yang tinggi akan dikurangkan, bagi badan yang perlu panas, akan dipanaskan, bagi yang perlu sejuk akan disejukkan…MasyaAllah,itulah keajaiban madu ciptaan Allah yang khasiatnya disebut dalam Al-Quran & Hadith.

    • salam…baru2 ni anak kawan saya, bayi berusia 2 minggu demam panas. pergi hospital & ditahan di wad pun tak kebah. doktor nak ambil air tulang belakang…..saya syorkan diberi madu sawda ni (masad)…nasib baik ibunya tak sempat tandatangan surat ambil air tulang belakang tu…Dengan izin Allah makan madu tu sekali saja dah kebah…dan diberi kali kedua & sihat

  2. salam…sy baru dapatkn product masad ni..nk tnyer,klw org dewasa cukupkh dengan hanye mngambil masad ini skali shj iaitu sprti yg di syorkn..bgaimana klw mngambil lebih dari sekali mksd sy pg,ptg & malam..apakah kesan2 sampingan..trima kasih

    • Ya, cukup… Madu makanan genius. Gabungan madu & h/sawda walaupun ambil dalam kuantiti sesudu kecil sekali sehari tapi InsyaAllah AMAT berkesan jika diminum mengikut tertib. Ambil semasa perut kosong & jangan ambil apa2 makanan/minuman lepas minum madu selama sekurang2nya setengah jam (paling baik sejam). Cedok guna sudu plastik. Masukkan dalam setengah cawan air suam. Kacau arah lawan jam. Sebelum minum selawat 3 kali.

      Untuk amalan biasa, saya amal sekali sehari. Tapi bila saya selesema atau anak demam, ia diambil 3 kali sehari macam cara makan ubat klinik. Alhamdulillah tak perlu makan ubat klinik, dengan izin Allah sembuh lebih cepat dari pengamal ubat klinik. Maha Suci Allah yang menciptakan madu & h/sawda.

    • wslm. boleh, tapi jarakkan sekurang2nya sejam sebelum atau selepas makan madu…sebaiknya makan madu dulu ya… bila sakit dah makin kurang, boleh la dikurangkan dos ubat hospital seperti yang saya syorkan kepada customer saya (pesakit tumor otak)

  3. aslkm..
    blhker madu masad di ambil walaupun sedang buat rawatan kimo terapi
    anak saya umur 7thn kimo kali kedua relaps kanser lymphoma datang semula

    • wslm. terlebih dahulu saya minta maaf sebab lewat balas. ya, madu masad boleh diambil dalam rawatan kimo. ada beberapa kenalan yang mempunyai customer kanser yang takut untuk tinggalkan kimo mengambil masad dan respon mereka rasa lebih bertenaga & akhirnya meninggalkan kimo dan terus yakin dengan apa yg disebut dalam Quran/Hadis dan sihat semula dengan izin Allah. Kita sebagai orang Islam juga meyakini Rukun Iman. saya cuma ada direct customer ketumbuhan otak. Alhamdulillah keadaannya dikhabarkan dah macam orang sihat (tapi belum scan utk menentukan masih ada atau tidak tumor tersebut).Dia dulunya terlantar dan diberi disyorkan bedah oleh doktor. Orang Brunei.

      Saya amat bersimpati dengan keadaan anak tuan yang sekecil itu terpaksa melalui proses kimo yg menyakitkan. Jika tuan benar2 yakin & tawakkal, tuan memilih untuk tidak membuat kimo lagi dan terus beramal dengan apa yg disebut dalam Quran/Hadis. Jika terdapat sebarang pertanyaan, boleh hubungi saya di talian 0194171744.

  4. salam alayk,,
    mengapa madu perlu dikacau mengikut arah lawan jam? apa lojiknya dan bukti saintifiknya?boleh terangkan pada saya yg jahil ini..

    • Salam.
      Saudara boleh membaca artikel yang bertajuk “Mengapa Rasa Sihat di Mekah?” dan InsyaAllah akan mendapat jawapannya. Wallahu’alam

  5. salam,

    antara madu sawda dan madu masadgold,yang mana lebih sesuai untuk merawat penyakit kanser?adakah keduanya dapat digunakan atau mempunyai perbezaan?

    • wslm.
      pada pendapat saya, masad gold lebih cepat kesannya mungkin kerana hasil gabungan 3 makanan sunnah iaitu madu, sawda dan zafffaran. ketiga3 ini mengandungi nilai untuk kesihatan… masad biasa pun boleh tapi seeloknya diambil bersama ABS atau nigellan.. anda boleh mengambil ABS atau jus delima sebagai pengganti minuman kopi berkafein, teh dan sebagainya… untuk susu, gantikan susu lembu dengan susu kambing, juga sunnah nabi yang tiada tandingannya dari sudut kesihatan. gantikan gula dengan madu sbg pemanis. untuk jus delima, saya tak jual tapi anda boleh layari http://makanansunah.blogspot.com/ . di sana en razak jual jus delima yang didatangkan terus dari timur tengah… harganya pun tak mahal sebab bukan dijual atau nama MLM. & elakkan makanan yang banyak kanji. wallahu’alam.

      mudah2an, kita semua lebih sihat dengan mengamalkan makanan sunnah…sebarang pertanyaan bolehlah emailkan kepada saya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s