Madu Sawda & testimoninya

PERINGATAN: TIDAK DIBENARKAN MENERBITKAN SEMULA (copy/paste atau yang seumpamanya) SEBARANG TESTIMONI DI DALAM BLOG INI UNTUK TUJUAN MENGKOMERSIALKAN SEBARANG PRODUK TANPA KEBENARAN

keratan akhbarAssalamualaikum.
Kawan-kawan, nor bukan nak promote pasal madu sawda ni sangat, tapi nak tunjukkan bukti kehebatan salah satu benda yang disebut dalam Al-Quran dan Al-Hadith & perlunya kita mengamalkan sunnah nabi. Malangnya ada sebahagian sunnah yang diperlekehkan (nau’zubillah) oleh segelintir orang…sedangkan telah banyak bukti saintifik telah dibuktikan dari setiap sunnah tersebut.

Kawan-kawan,
Sebenarnya sebelum ni pun nor dah lama tercari-cari madu sawda. Betul, bila kita tercari2 sesuatu yang baik, pastinya Allah akan permudahkan. Tapi sebelum tu, nak bagitau kawan-kawan , kajian Barat telah mengakui Madu & Habbatussawda bersifat anti virus, anti bakteria, anti fungal (kulat), anti kanser, anti tumor, anti oksida & anti radang…MasyaAllah, dalam Quran & Hadith dah lama sebut. Al-Quran & Hadith sentiasa mendahului zaman, kan..(rujuk Utusan Malaysia 14/8/2009 muka depan, ada sebut pasal kajian kerajaan Arab Saudi menunjukkan Habbatussawda boleh cegah H1N1)

Nak dijadikan cerita, sorang kawan mengajak nor pergi ke satu program motivasi & dari situ nor kenal produk madu sawda keluaran PRM Global Vision Snd Bhd ni. Semasa dah jadi ahli, ada seorang kawan baik nor menceritakan isterinya diserang sakit mental yang agak serius…. Setelah dirawat di hospital mental di Jalan Perak, Pulau Pinang tetapi tiada perubahan & malah keadaannya semakin serius…tangan terketar-ketar seperti orang parkinson, mata hanya tengok depan, air liur meleleh tanpa henti, dan percakapannya langsung tidak difahami. Adakalanya meracau sehingga terpaksa diikat kaki tangannya hingga doktor menyarankan dibuat Electroconvulsive Therapy (ECT) iaitu kaedah menyalurkan elektrik ke otak pesakit. Si suami telah menandatangani surat kebenaran terapi elektrik tersebut tetapi atas nasihat Nor dan ramai saudara maranya si suami akhirnya membatalkan kebenaran tersebut dan membawa isterinya pulang untuk rawatan dengan cara lain. Sebelum ini pun sudah 3 tahun isterinya diserang penyakit tersebut dan tidak seteruk baru-baru ini. Si suami juga lebih percayakan produk buatan luar terutamanya dari barat. Nor cuba meyakinkan si suami supaya mencuba madu sawda ni & minta dia yakin dengan apa yang disebut dalam Al-Quran & Al-Hadith. Akhirnya setelah dipujuk, si suami setuju. Selepas hanya 2 hari mengamalkan madu sawda “Masad” si suami dengan nada gembira menelefon Nor & menceritakan perubahan isterinya yang sudah boleh bercakap dan pada hari ke-3 dia membawa Nor berjumpa dengan isterinya…Maha Suci Allah, Nor amat terkejut dengan perubahan sebelum dan selepas mengamalkan madu sawda itu. Isterinya baru masuk hari ke-3 menggunakan madu sawda tetapi sudah boleh bercakap. Si isteri tidak lagi terketar–ketar & sudah mampu mengucapkan terima kasih kepada Nor dan mengucapkan Alhamdulillah juga… Nor hampir menitiskan airmata gembira melihat keadaannya & semakin hari semakin ketara perubahan positifnya itu. Itu hanya bukti yang nor lihat sendiri…

Bukan itu saja, di antara pengakuan customer Nor sendiri, ada yang mengakui masalah sakit puan yang dideritai selama 10 tahun telah 99% sembuh, anaknya yang 2 bulan tak pergi sekolah sebab sakit kepala pun dah sembuh, ada customer yang selama ini terpaksa bergantung ubat klinik untuk sakit darah tinggi dah capai tahap normal lepas amal sebotol madu Masad sehingga doktor panelnya sendiri terkejut sebab sebelum ni tak pernah turun, yang mengakui anaknya dah kurang demam/batuk/selesema, yang mengakui dah sembuh dari alahan, yang mengakui tiada lagi masalah jerawat, tiada lagi senggugut yang dideritai selama 10 tahun, tiada lagi keputihan yang tak normal, yang mengakui badan rasa lebih sihat/kuat, kerja tak rasa letih…Yang terbaru, saudara Nor yang mengidap lelah (athma) yang terpaksa guna inlealer tiap kali serangan athma tu dah sembuh dengan izin Allah lepas amal sebotol Masad. Banyak lagi testimoni customer ahli PRM yang lain yang tak terjangkau dek akal tetapi terbukti dengan izinNya.

Jadi, Nor rasa semua ini patut dikongsi bersama kerana mungkin 1 hari nanti kita akan berjumpa dengan sesiapa yang memerlukan maklumat seperti ini. Lagi satu, pahala pun dapat bila menggalakkan orang ramai mengamalkan sunnah Nabi s.a.w. Jangan kita sangsi dengan penawar (ubat) yang disebut dalam Quran dan Hadith ni, kerana Al-Quran diturunkan untuk kita…hadith ditinggal Nabi s.a.w yang tercinta juga untuk kita, dan tentulah yang terbaik disebutkan sebagai penawar untuk kita umat Islam…
*********************************************
Ini pula testimoni Nor sendiri & keluarga.
Penggunaan Masad :
1. Sebelum ni Nor ada masalah kencing kotor dan sering merasa sakit di dalam pinggang (masalah berkaitan buah pinggang). Hari pertama menggunakan Masad Gold pada jam 6.30 pagi. Ketika pukul 10 pagi hari yang sama, Nor rasa kesakitan yang amat sangat di bahagian dalam pinggang…Rasa macam buah pinggang diramas-ramas…Rasa macam nak beranak pun ada…Memang sakit sangat…Masa solat pun kena solat duduk sebab tak boleh rukuk. Keesokan harinya sakit tersebut semakin berkurangan dan lebih kurang seminggu ianya hilang dengan izin Allah dan pinggang terasa ringan.

2. Adik Nor tak mahu makan madu. Dia bekerja dan selalu pergi ke tempat awam seperti bank dan lain2. Satu hari dia balik kerja dan terus tidur sebab demam selesema. Badannya panas dan mengadu sakit2 badan. Oleh kerana mengalami simptom H1N1, nor teringat bahawa Madu dan Sawda bersifat antivirus dan terus paksa dia makan Masad dan telan pil Habbatussawda (Halagel) 2 biji pada petang itu juga dan selepas sejam dia kata badan dia tak panas lagi.Dia teruskan makan Masad diikuti tengah malam dan pagi keesokan harinya. Dengan izin Allah esoknya dia sihat semula.

3. Anak Nor (Fatin-2 tahun) demam selesema, nor tak bagi langsung dia makan ubat klinik. Nor hanya bagi madu sawda (MASAD), sehari 3 kali, Alhamdulillah dia sembuh keesokan harinya. Lepas tu Syasya (3 tahun) pula demam…Sama juga, Nor tetap tak bagi dia makan ubat, hanya bagi makan madu…Dengan izin Allah sembuh juga.

4. Semasa selesema Nor makan Masad sehari 2 kali (pagi & malam) & tidak mengambil sebarang ubat klinik/farmasi. Dengan izin Allah, selepas 2 hari dah sembuh sepenuhnya.

5. Sebelum amal produk PRM, Nor ada masalah rabun silau (juga dah disahkan bila check di kedai cerminmata). Masa tu dok berkira2 nak buat spec laaa tapi kewangan masa tu tak berapa mengizinkan. Lepas sebulan amalkan Masad Cafe & madu Masad , Nor pergi check di 2 buah kedai yang berlainan, dengan izin Allah dah tak ada sebarang masalah rabun. Ini juga diakui oleh seorang ahli PRM yang juga mengamalkan Masa Cafe & madu Masad. Dia kata power spec dia dah kurang & tak perlu pakai spec lagi.

6. Mak pun kata sejak beramal dengan Masad Cafe & madu Masad, mak dah tak kejang kaki lagi (orang Kedah cakap tarik mengkarung).

7. Ini testimoni yang terbaru, beberapa hari lepas, anak Nor tiba2 demam panas mengejut, mengadu sakit di setiap sendinya dan mengadu pening. Bila search dalam internet, ianya menyamai demam chikugunya. Nor nekad tidak mahu membawanya ke hospital/klinik & yakin dengan penawar yang dimuliakan Allah. Selepas beri masad 3 kali & dalam masa tak sampai 24jam, dengan izin Allah anak Nor sembuh. Itulah kebesaran Allah…

Penggunaan Minyak Habbah:
1. Anak Nor, Fatin yang berusia 2 tahun terhantuk di bucu katil kayu (jenis lama) hingga meninggalkan kesan lekuk yang amat dalam dan Nor pun sapu minyak tersebut beserta dengan selawat Nabi. Dengan izin Allah, lekuk tersebut hilang tanpa perlu di”demah/tuam”.

2. Hari pertama amalkan Maher, Nor & mak rasa sakit kepala dan sakit leher serta pening2. Mungkin “healing crisis” agaknya. Nor sapu minyak ni beserta selawat nabi. Dengan izin Allah, dalam masa tak sampai setengah jam, sakit tu hilang. MasyaAllah! Nor beritahu mak, mak pun cuba, kesannya sama juga, sakit tu hilang dengan izin Allah.

3. Adik Nor selalu batuk, Nor ada dengar ada kawan yang guna minyak Habbah untuk anaknya yang batuk dan lega dalam masa beberapa minit saja, jadi Nor sarankan padanya, dalam masa beberapa minit saja batuknya berhenti dengan izin Allah.

Penggunaan Kopi Masad (Masad Cafe) :
1. Nor , mak & tok merasa badan lebih bertenaga & segar sepelas mengamalkan Kopi Masad. Tok & mak kata hilang sakit2 badan. Mak juga kata kurang penyakit lupa. Semuanya dengan izin Allah.

2. Ayah Nor batuk berpanjangan dah lebih dari 10 tahun walaupun ayah bukan seorang perokok. Walaupun dah makan pelbagai jenis ubat (herba cina, akar kayu, ubat hospital dan lain-lain) tapi masih tak sembuh. Sehinggalah ayah minum Masad Cafe dicampur dengan sesudu ABS selama seminggu, ayah kata kekerapan untuk batuk dah semakin kurang. Jika batuk, ayah akan sapu minyak Habbah pada leher (bawah dagu hingga ke atas dada), dalam beberapa minit saja batuk akan berhenti. Syukur pada Allah.

Sejak kenal dengan produk PRM ni, insyaAllah Nor akan cuba elakkan dari makan/minum ubat-ubatan klinik/hospital (alopathy) kerana Nor yakin dengan Quran/Hadith yang menyebut madu dan habbatussawda sebagai penawar. Cuba anda fikir kenapa mereka yang bergantung kepada sesuatu ubat klinik/hospital (contoh: bergantung pada ubat darah tinggi) akhirnya akan mendapat penyakit berangkai, sedangkan penyakit yang dihidapi tak juga sembuh. Pengamal ubat kencing manis sepanjang hayat yang cukup menjaga kandungan gula dalam makanan/minuman akhirnya terpaksa dipotong kakinya juga….Kenapa?

Kawan-kawan, jika ditakdirkan kita dijangkiti sesuatu penyakit sedangkan kita telah dan sedang mengamalkan madu, InsyaAllah penyakit itu tak akan menjadi penyakit kritikal… Percayalah… Abu Hurairah r.a. meriwayatkan : Rasulullah S.A.W. pernah bersabda, `Barangsiapa yang menjilat madu tiga pagi dalam sebulan, dia tidak diserangi penyakit teruk/kronik’ (dalam bulan tersebut)

Jadi, Nor rasa Nor dah temui produk kesihatan yang tepat! Syukur pada Allah

Lagi 1, kita jangan ada rasa was2 bila menggunakannya…contohnya terfikir boleh ke sembuh ni? takkan makan madu ja boleh lega? tak panas ke?…buangkan semua perasaan tu…Mengikut pengalaman dari kawan2, bila customer ada perasaan was2, potensi untuk sembuh itu kurang…Ibarat kita berdoa sambil lewa, adakah Allah akan kabulkan?

Baru2 ni Nor ada bercakap tel dengan orang lama dalam PRM, Nor tanya beliau ada tak dari customer beliau sendiri yang mengidap kanser tahap 3 atau 4 yang dah sembuh dengan izin Allah lepas amal masad…Beliau cakap ada, kanser payudara tahap 4 dan kanser otak tahap 3….sembuh dengan Izin Allah. Masa tu mereka berhenti makan sebarang ubat, pada minggu pertama makan masad gold (sesudu teh)+dengan Pati Madu Sawda (setengah sudu teh). Kombinasi tersebut dimakan 3x sehari. Selepas seminggu, dos kombinasi itu dikerapkan pengambilannya sebanyak 6x sehari (setiap 4jam). Dan beliau juga berpesan, semasa rawatan dengan masad tu, pesakit HANYA makan nasi (dibuang kanji-air didih) bersama garam bukit sahaja. Tiada lauk-pauk lain. Alhamdulillah sembuh 100% tanpa kemoterapi/radioterapi. MasyaAllah, mungkin itu adalah salah satu bukti janji2 Allah… Wallahu’alam

Salam Ukhwah,
NOR

P/S: Bagi yang ingin menjadi ahli PRM Global Vision Sdn Bhd, bolehlah menulis nama NOR SHAKILA SAMSUDIN (K20044) di ruangan PENAJA di dalam borang keahlian sebagai orang yang memperkenalkan produk ini kepada anda…Terima kasih…

Untuk keterangan lanjut atau untuk mendapatkan produk, bolehlah hubungi saya dengan email nor_samsudin@yahoo.com (kalau boleh, letakkan tajuk “Madu Sawda” untuk elakkan daripada saya terpadam/delete kerana terlalu banyak junk mail/spam) atau hubungi 0194518830 (seeloknya di luar waktu pejabat atau pada hari cuti Jumaat/Sabtu/cuti umum) atau FACEBOOK “KHAZANAH PERUBATAN ISLAM”

About these ads

5 thoughts on “Madu Sawda & testimoninya

  1. salam tuan.saya ada masalah lendir kahak yg banyak dan perut kembung serta sakit ulu hati.dgn madu masad ni bleh ke tuan?

    • wslm. insyaAllah, saya juga ada menerima customer yang mengambil masad utk anaknya yang banyak kahak & respon yang diterima Alhamdulillah sembuh. Diharap tuan yakin dengan janji Allah & Dialah yang menyembuhkan. saya syorkan tuan beramal dengan madu masad & minum ABS sebagai minuman gantian bagi kopi biasa. Wallahu’alam

    • Salam. Sama jika ia hanya mencampurkan madu asli dengan habbtussawda. Yang saya dan testimoni di sini amalkan adalah madu h/sawda keluaran PRM. Syukur pada Allah yang telah menyembuhkan pesakit strok, asma, demam panas, ketumbuhan otak (hampir sembuh) dan banyak lagi penyakit dengan penggunaan madu ini.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s