Archives

Testimoni (sambungan 3)

PERINGATAN: TIDAK DIBENARKAN MENERBITKAN SEMULA (copy/paste atau yang seumpamanya) SEBARANG TESTIMONI DI DALAM BLOG INI UNTUK TUJUAN MENGKOMERSIALKAN SEBARANG PRODUK TANPA KEBENARAN

LEMAH TENAGA BATIN
Pasal ni Nor takmau ulas dengan lebih lanjut tapi dari respon direct customer Nor yang Nor cadangkan guna MAHER (madu herba), respon mereka amat memberansangkan & pasti ada repeat order. Ramai sangat pengguna Maher yang berpuashati. Kalan nak kesan yang lebih cepat & efektif, gunakan bersama Minyak Habbah. Minyak Habbah disapu setiap pagi atau malam (atau pagi & malam) pada zakar. InsyaAllah amat mujarab. Kepada para isteri yang seringkali kecewa tetapi tidak sampai hati nak beritahu suami tentang masalah ni, bolehlah belikan Maher & minyak Habbah. Sebab, Maher bukan saja untuk lemah tenaga batin semata-mata tetapi untuk menjaga kesihatan badan secara total (keseluruhan) & jika ada penyakit, ia juga boleh merawat penyakit seperti kencing manis, darah tinggi dan macam-macam lagi dengan izin Allah

PENYAKIT ANGIN PASANG
Ada seorang ibu yang membeli minyak Habbah kerana bayinya diserang angin pasang dan selepas itu memberitahu bahawa anaknya telah sembuh dengan izin Allah. Hanya di sapu pada zakar anaknya

Untuk keterangan lanjut atau untuk mendapatkan produk, bolehlah hubungi saya dengan email nor_samsudin@yahoo.com (kalau boleh, letakkan tajuk “Madu Sawda” untuk elakkan daripada saya terpadam/delete kerana terlalu banyak junk mail/spam) atau hubungi 0194518830 (seeloknya di luar waktu pejabat atau pada hari cuti Jumaat/Sabtu/cuti umum) atau FACEBOOK “KHAZANAH PERUBATAN ISLAM”

Madu Sawda & Testimoninya (sambungan-2)

PERINGATAN: TIDAK DIBENARKAN MENERBITKAN SEMULA (copy/paste atau yang seumpamanya) SEBARANG TESTIMONI DI DALAM BLOG INI UNTUK TUJUAN MENGKOMERSIALKAN SEBARANG PRODUK TANPA KEBENARAN

STROK (sebelah badan)

Baru-baru ni ayah pergi beli stok Masad Gold & ABS dalam kuantiti yang banyak. Nor sesaja tanya siapa yang nak makan. Ayah kata bekas bos ayah… Rupanya bos ayah baru2 ni kena strok hingga herot (cakap utara) sebelah muka. Dengan izin Allah, lepas makan Masad Gold & minum ABS, ayah kata bos tu dah sembuh sepenuhnya. Muka pun dah tak herot lagi…dah macam semasa sihat dulu. Alhamdulillah sekarang beliau masih terus beramal dengan Masad Gold dan ABS

TONSIL

Awal tahun ini saya disambut dengan demam tonsil. Patut la demam lebih dari sehari (sebab selalunya saya demam sehari je…2-3 tahun sekali)… Sebelum tu saya terputus bekalan madu lebih dari 3 bulan kerana terlalu sibuk dengan proses tukar tempat kerja dan busy di hujung tahun. Masa demam tu bekalan masad pun dah habis. Pergi hospital dapat MC 2 hari. Doktor tu pun seakan terkejut tengok kerongkong saya…Nak telan air liur pun perit sangat..Tiba2 teringat Nigellan (minyak habbatussawda asli) yang masih ada disimpan. Saya titik 5 titik bawah lidah. MasyaAllah, bukan tipu2, dalam tak sampai setengah jam pun keperitan tu beransur kurang. Saya ulang titis sehari 3 kali dengan izin Allah keesokan harinya sembuh! Lepas tu Fatin mengadu nak telan air liur sakit sampai dia takmau minum susu. Pujuk punya pujuk, dia setuju dititik nigellan ke mulut dia. Alhamdulillah berkurang dan tak sampai sehari dia kata dah tak sakit. Itulah janji Allah. Syukur pada Allah menyembuhkan

*Saya hairan kenapa orang Islam yang mengaku percaya Rukun Iman yang 6 (mengaku beriman/percaya pada Rasul & Al-Quran) tapi tak yakin apa yang disebut sebagai penawar dalam Al-Quran dan Hadith. Percaya ke tidak sebenarnya ni…Apa yang saya tekankan di sini bukan untuk saya seorang…bukan untuk mengejar keuntungan…belilah dari siapapun saya tak kisah asalkan anda semua bertukar kepada penawar yang disebut dalam Al-Quran/Hadis.

Untuk keterangan lanjut atau untuk mendapatkan produk, bolehlah hubungi saya dengan email nor_samsudin@yahoo.com (kalau boleh, letakkan tajuk “Madu Sawda” untuk elakkan daripada saya terpadam/delete kerana terlalu banyak junk mail/spam) atau hubungi 0194518830 (seeloknya di luar waktu pejabat atau pada hari cuti Jumaat/Sabtu/cuti umum) atau FACEBOOK “KHAZANAH PERUBATAN ISLAM”

Madu Sawda & testimoninya (sambungan-1)

PERINGATAN: TIDAK DIBENARKAN MENERBITKAN SEMULA (copy/paste atau yang seumpamanya) SEBARANG TESTIMONI DI DALAM BLOG INI UNTUK TUJUAN MENGKOMERSIALKAN SEBARANG PRODUK TANPA KEBENARAN

Assalamualaikum…

Selepas nor paparkan testimoni nor, keluarga, saudara mara & kenalan pada artikel yang lalu, kini tiba masanya untuk Nor berkongsi testimoni baru. Seperti biasa Nor lebih berpuas hati berkongsi testimoni orang-orang terdekat Nor atau direct customer Nor .

Ketumbuhan otak:
Pada 15/2/2010 yang lalu Nor terima panggilan email dan sms dari seorang customer dari Brunei mohon suggest prdouk untuk bakal suami yang sedang terlantar di hospital akibat ketumbuhan otak. Doktor dah scan dan beritahu pesakit perlu dibedah. Pada mulanya, ibu pesakit bersetuju dibedah, tetapi bila mendengar berita terbaru ada pesakit mati selepas dibedah, mereka memutuskan untuk tidak dibedah & cuba beramal dengan Madu Sawda. Jadi Nor suggest Masad & ABS (minuman gantian kepada teh, kopi berkafien dll). Setelah makan berterusan, baru2 ni Nor hantar sms bertanya khabar pesakit tersebut…Alangkah gembira dan terharunya Nor apabila diberitahu bahawa pesakit tersebut dah sihat dengan izin Allah dan cuma kadang saja sakit kepala bila banyak kerja, tak macam dulu sukar nak bangun & dah ada perubahan ketara & muka pun tak nampak macam sakit lagi & dia tambah order lagi. Mudah2an bulan 8 nanti dapat result scan yang baik.

*Alhamdulillah, menurut kata bakal isteri pesakit tersebut, doktor mengatakan tumornya telah mengecil dan tak serius dan tak perlu dibedah.

Demam panas mengejut+sakit sendi+pening kepala (simptom Chikunguya) :
Baru2 ni secara tiba2, Syasya (anak sulung Nor) demam panas mengejut & dia tunjuk dia sakit bahagian sendi2 tangan dan kaki & rasa pening kepala. Nor check dalam internet seolah2 risiko demam Chikunguya. Nor nekad taknak bawa ke klinik/hospital walaupun dimarahi adik kerana degil takmau bawa anak ke klinik memandangkan demam yang terlalu panas. Nor kata Nor tetap yakin dengan penawar yang disebut dalm Quran/Hadis. Selepas diberi Masad sesudu kecil panas badan Syasya semakin kurang. Nor bagi lagi 2 dos Masad beberapa jam kemudian. Dan tak sampai 24jam pun, Syasya dah 100% sembuh tanpa sebarang ubat, dengan izin Allah.

Demam Panas (bayi berusia 2 minggu):
Baru2 2,3 hari lepas, kawan sekerja bagitau Nor, bayi adiknya yang baru berusia 2 minggu masuk hospital sebab demam panas. Doktor minta sign surat kebenaran untuk ambil air tulang belakang. Kebetulan si kakak pernah beramal dengan Masad. Dia minta pendapat Nor & kawan2 lain & kami minta jangan diambil air tulang belakang. Kakaknya menyarankan si adik beri masad kepada bayinya & dengan izin Allah, panas badan bayinya dah semakin kurang & selepas dos kedua, bayinya dah sihat dengan izin Allah.

*P/S: Benarlah janji2 Allah…Nor amat sedih bilamana, kita semua mengaku beriman dengan Allah, Rasul & Al-Quran, tapi tak yakin dengan apa yang disebut oleh Allah dalam Al-Quran dan Hadis. Kenapa masih sangsi nak guna penawar yang disebut dalam Al-Quran & Hadis?

Untuk keterangan lanjut atau untuk mendapatkan produk, bolehlah hubungi saya dengan email nor_samsudin@yahoo.com (kalau boleh, letakkan tajuk “Madu Sawda” untuk elakkan daripada saya terpadam/delete kerana terlalu banyak junk mail/spam) atau hubungi 0194518830 (seeloknya di luar waktu pejabat atau pada hari cuti Jumaat/Sabtu/cuti umum) atau FACEBOOK “KHAZANAH PERUBATAN ISLAM”

Madu Sawda & testimoninya

PERINGATAN: TIDAK DIBENARKAN MENERBITKAN SEMULA (copy/paste atau yang seumpamanya) SEBARANG TESTIMONI DI DALAM BLOG INI UNTUK TUJUAN MENGKOMERSIALKAN SEBARANG PRODUK TANPA KEBENARAN

keratan akhbarAssalamualaikum.
Kawan-kawan, nor bukan nak promote pasal madu sawda ni sangat, tapi nak tunjukkan bukti kehebatan salah satu benda yang disebut dalam Al-Quran dan Al-Hadith & perlunya kita mengamalkan sunnah nabi. Malangnya ada sebahagian sunnah yang diperlekehkan (nau’zubillah) oleh segelintir orang…sedangkan telah banyak bukti saintifik telah dibuktikan dari setiap sunnah tersebut.

Kawan-kawan,
Sebenarnya sebelum ni pun nor dah lama tercari-cari madu sawda. Betul, bila kita tercari2 sesuatu yang baik, pastinya Allah akan permudahkan. Tapi sebelum tu, nak bagitau kawan-kawan , kajian Barat telah mengakui Madu & Habbatussawda bersifat anti virus, anti bakteria, anti fungal (kulat), anti kanser, anti tumor, anti oksida & anti radang…MasyaAllah, dalam Quran & Hadith dah lama sebut. Al-Quran & Hadith sentiasa mendahului zaman, kan..(rujuk Utusan Malaysia 14/8/2009 muka depan, ada sebut pasal kajian kerajaan Arab Saudi menunjukkan Habbatussawda boleh cegah H1N1)

Nak dijadikan cerita, sorang kawan mengajak nor pergi ke satu program motivasi & dari situ nor kenal produk madu sawda keluaran PRM Global Vision Snd Bhd ni. Semasa dah jadi ahli, ada seorang kawan baik nor menceritakan isterinya diserang sakit mental yang agak serius…. Setelah dirawat di hospital mental di Jalan Perak, Pulau Pinang tetapi tiada perubahan & malah keadaannya semakin serius…tangan terketar-ketar seperti orang parkinson, mata hanya tengok depan, air liur meleleh tanpa henti, dan percakapannya langsung tidak difahami. Adakalanya meracau sehingga terpaksa diikat kaki tangannya hingga doktor menyarankan dibuat Electroconvulsive Therapy (ECT) iaitu kaedah menyalurkan elektrik ke otak pesakit. Si suami telah menandatangani surat kebenaran terapi elektrik tersebut tetapi atas nasihat Nor dan ramai saudara maranya si suami akhirnya membatalkan kebenaran tersebut dan membawa isterinya pulang untuk rawatan dengan cara lain. Sebelum ini pun sudah 3 tahun isterinya diserang penyakit tersebut dan tidak seteruk baru-baru ini. Si suami juga lebih percayakan produk buatan luar terutamanya dari barat. Nor cuba meyakinkan si suami supaya mencuba madu sawda ni & minta dia yakin dengan apa yang disebut dalam Al-Quran & Al-Hadith. Akhirnya setelah dipujuk, si suami setuju. Selepas hanya 2 hari mengamalkan madu sawda “Masad” si suami dengan nada gembira menelefon Nor & menceritakan perubahan isterinya yang sudah boleh bercakap dan pada hari ke-3 dia membawa Nor berjumpa dengan isterinya…Maha Suci Allah, Nor amat terkejut dengan perubahan sebelum dan selepas mengamalkan madu sawda itu. Isterinya baru masuk hari ke-3 menggunakan madu sawda tetapi sudah boleh bercakap. Si isteri tidak lagi terketar–ketar & sudah mampu mengucapkan terima kasih kepada Nor dan mengucapkan Alhamdulillah juga… Nor hampir menitiskan airmata gembira melihat keadaannya & semakin hari semakin ketara perubahan positifnya itu. Itu hanya bukti yang nor lihat sendiri…

Bukan itu saja, di antara pengakuan customer Nor sendiri, ada yang mengakui masalah sakit puan yang dideritai selama 10 tahun telah 99% sembuh, anaknya yang 2 bulan tak pergi sekolah sebab sakit kepala pun dah sembuh, ada customer yang selama ini terpaksa bergantung ubat klinik untuk sakit darah tinggi dah capai tahap normal lepas amal sebotol madu Masad sehingga doktor panelnya sendiri terkejut sebab sebelum ni tak pernah turun, yang mengakui anaknya dah kurang demam/batuk/selesema, yang mengakui dah sembuh dari alahan, yang mengakui tiada lagi masalah jerawat, tiada lagi senggugut yang dideritai selama 10 tahun, tiada lagi keputihan yang tak normal, yang mengakui badan rasa lebih sihat/kuat, kerja tak rasa letih…Yang terbaru, saudara Nor yang mengidap lelah (athma) yang terpaksa guna inlealer tiap kali serangan athma tu dah sembuh dengan izin Allah lepas amal sebotol Masad. Banyak lagi testimoni customer ahli PRM yang lain yang tak terjangkau dek akal tetapi terbukti dengan izinNya.

Jadi, Nor rasa semua ini patut dikongsi bersama kerana mungkin 1 hari nanti kita akan berjumpa dengan sesiapa yang memerlukan maklumat seperti ini. Lagi satu, pahala pun dapat bila menggalakkan orang ramai mengamalkan sunnah Nabi s.a.w. Jangan kita sangsi dengan penawar (ubat) yang disebut dalam Quran dan Hadith ni, kerana Al-Quran diturunkan untuk kita…hadith ditinggal Nabi s.a.w yang tercinta juga untuk kita, dan tentulah yang terbaik disebutkan sebagai penawar untuk kita umat Islam…
*********************************************
Ini pula testimoni Nor sendiri & keluarga.
Penggunaan Masad :
1. Sebelum ni Nor ada masalah kencing kotor dan sering merasa sakit di dalam pinggang (masalah berkaitan buah pinggang). Hari pertama menggunakan Masad Gold pada jam 6.30 pagi. Ketika pukul 10 pagi hari yang sama, Nor rasa kesakitan yang amat sangat di bahagian dalam pinggang…Rasa macam buah pinggang diramas-ramas…Rasa macam nak beranak pun ada…Memang sakit sangat…Masa solat pun kena solat duduk sebab tak boleh rukuk. Keesokan harinya sakit tersebut semakin berkurangan dan lebih kurang seminggu ianya hilang dengan izin Allah dan pinggang terasa ringan.

2. Adik Nor tak mahu makan madu. Dia bekerja dan selalu pergi ke tempat awam seperti bank dan lain2. Satu hari dia balik kerja dan terus tidur sebab demam selesema. Badannya panas dan mengadu sakit2 badan. Oleh kerana mengalami simptom H1N1, nor teringat bahawa Madu dan Sawda bersifat antivirus dan terus paksa dia makan Masad dan telan pil Habbatussawda (Halagel) 2 biji pada petang itu juga dan selepas sejam dia kata badan dia tak panas lagi.Dia teruskan makan Masad diikuti tengah malam dan pagi keesokan harinya. Dengan izin Allah esoknya dia sihat semula.

3. Anak Nor (Fatin-2 tahun) demam selesema, nor tak bagi langsung dia makan ubat klinik. Nor hanya bagi madu sawda (MASAD), sehari 3 kali, Alhamdulillah dia sembuh keesokan harinya. Lepas tu Syasya (3 tahun) pula demam…Sama juga, Nor tetap tak bagi dia makan ubat, hanya bagi makan madu…Dengan izin Allah sembuh juga.

4. Semasa selesema Nor makan Masad sehari 2 kali (pagi & malam) & tidak mengambil sebarang ubat klinik/farmasi. Dengan izin Allah, selepas 2 hari dah sembuh sepenuhnya.

5. Sebelum amal produk PRM, Nor ada masalah rabun silau (juga dah disahkan bila check di kedai cerminmata). Masa tu dok berkira2 nak buat spec laaa tapi kewangan masa tu tak berapa mengizinkan. Lepas sebulan amalkan Masad Cafe & madu Masad , Nor pergi check di 2 buah kedai yang berlainan, dengan izin Allah dah tak ada sebarang masalah rabun. Ini juga diakui oleh seorang ahli PRM yang juga mengamalkan Masa Cafe & madu Masad. Dia kata power spec dia dah kurang & tak perlu pakai spec lagi.

6. Mak pun kata sejak beramal dengan Masad Cafe & madu Masad, mak dah tak kejang kaki lagi (orang Kedah cakap tarik mengkarung).

7. Ini testimoni yang terbaru, beberapa hari lepas, anak Nor tiba2 demam panas mengejut, mengadu sakit di setiap sendinya dan mengadu pening. Bila search dalam internet, ianya menyamai demam chikugunya. Nor nekad tidak mahu membawanya ke hospital/klinik & yakin dengan penawar yang dimuliakan Allah. Selepas beri masad 3 kali & dalam masa tak sampai 24jam, dengan izin Allah anak Nor sembuh. Itulah kebesaran Allah…

Penggunaan Minyak Habbah:
1. Anak Nor, Fatin yang berusia 2 tahun terhantuk di bucu katil kayu (jenis lama) hingga meninggalkan kesan lekuk yang amat dalam dan Nor pun sapu minyak tersebut beserta dengan selawat Nabi. Dengan izin Allah, lekuk tersebut hilang tanpa perlu di”demah/tuam”.

2. Hari pertama amalkan Maher, Nor & mak rasa sakit kepala dan sakit leher serta pening2. Mungkin “healing crisis” agaknya. Nor sapu minyak ni beserta selawat nabi. Dengan izin Allah, dalam masa tak sampai setengah jam, sakit tu hilang. MasyaAllah! Nor beritahu mak, mak pun cuba, kesannya sama juga, sakit tu hilang dengan izin Allah.

3. Adik Nor selalu batuk, Nor ada dengar ada kawan yang guna minyak Habbah untuk anaknya yang batuk dan lega dalam masa beberapa minit saja, jadi Nor sarankan padanya, dalam masa beberapa minit saja batuknya berhenti dengan izin Allah.

Penggunaan Kopi Masad (Masad Cafe) :
1. Nor , mak & tok merasa badan lebih bertenaga & segar sepelas mengamalkan Kopi Masad. Tok & mak kata hilang sakit2 badan. Mak juga kata kurang penyakit lupa. Semuanya dengan izin Allah.

2. Ayah Nor batuk berpanjangan dah lebih dari 10 tahun walaupun ayah bukan seorang perokok. Walaupun dah makan pelbagai jenis ubat (herba cina, akar kayu, ubat hospital dan lain-lain) tapi masih tak sembuh. Sehinggalah ayah minum Masad Cafe dicampur dengan sesudu ABS selama seminggu, ayah kata kekerapan untuk batuk dah semakin kurang. Jika batuk, ayah akan sapu minyak Habbah pada leher (bawah dagu hingga ke atas dada), dalam beberapa minit saja batuk akan berhenti. Syukur pada Allah.

Sejak kenal dengan produk PRM ni, insyaAllah Nor akan cuba elakkan dari makan/minum ubat-ubatan klinik/hospital (alopathy) kerana Nor yakin dengan Quran/Hadith yang menyebut madu dan habbatussawda sebagai penawar. Cuba anda fikir kenapa mereka yang bergantung kepada sesuatu ubat klinik/hospital (contoh: bergantung pada ubat darah tinggi) akhirnya akan mendapat penyakit berangkai, sedangkan penyakit yang dihidapi tak juga sembuh. Pengamal ubat kencing manis sepanjang hayat yang cukup menjaga kandungan gula dalam makanan/minuman akhirnya terpaksa dipotong kakinya juga….Kenapa?

Kawan-kawan, jika ditakdirkan kita dijangkiti sesuatu penyakit sedangkan kita telah dan sedang mengamalkan madu, InsyaAllah penyakit itu tak akan menjadi penyakit kritikal… Percayalah… Abu Hurairah r.a. meriwayatkan : Rasulullah S.A.W. pernah bersabda, `Barangsiapa yang menjilat madu tiga pagi dalam sebulan, dia tidak diserangi penyakit teruk/kronik’ (dalam bulan tersebut)

Jadi, Nor rasa Nor dah temui produk kesihatan yang tepat! Syukur pada Allah

Lagi 1, kita jangan ada rasa was2 bila menggunakannya…contohnya terfikir boleh ke sembuh ni? takkan makan madu ja boleh lega? tak panas ke?…buangkan semua perasaan tu…Mengikut pengalaman dari kawan2, bila customer ada perasaan was2, potensi untuk sembuh itu kurang…Ibarat kita berdoa sambil lewa, adakah Allah akan kabulkan?

Baru2 ni Nor ada bercakap tel dengan orang lama dalam PRM, Nor tanya beliau ada tak dari customer beliau sendiri yang mengidap kanser tahap 3 atau 4 yang dah sembuh dengan izin Allah lepas amal masad…Beliau cakap ada, kanser payudara tahap 4 dan kanser otak tahap 3….sembuh dengan Izin Allah. Masa tu mereka berhenti makan sebarang ubat, pada minggu pertama makan masad gold (sesudu teh)+dengan Pati Madu Sawda (setengah sudu teh). Kombinasi tersebut dimakan 3x sehari. Selepas seminggu, dos kombinasi itu dikerapkan pengambilannya sebanyak 6x sehari (setiap 4jam). Dan beliau juga berpesan, semasa rawatan dengan masad tu, pesakit HANYA makan nasi (dibuang kanji-air didih) bersama garam bukit sahaja. Tiada lauk-pauk lain. Alhamdulillah sembuh 100% tanpa kemoterapi/radioterapi. MasyaAllah, mungkin itu adalah salah satu bukti janji2 Allah… Wallahu’alam

Salam Ukhwah,
NOR

P/S: Bagi yang ingin menjadi ahli PRM Global Vision Sdn Bhd, bolehlah menulis nama NOR SHAKILA SAMSUDIN (K20044) di ruangan PENAJA di dalam borang keahlian sebagai orang yang memperkenalkan produk ini kepada anda…Terima kasih…

Untuk keterangan lanjut atau untuk mendapatkan produk, bolehlah hubungi saya dengan email nor_samsudin@yahoo.com (kalau boleh, letakkan tajuk “Madu Sawda” untuk elakkan daripada saya terpadam/delete kerana terlalu banyak junk mail/spam) atau hubungi 0194518830 (seeloknya di luar waktu pejabat atau pada hari cuti Jumaat/Sabtu/cuti umum) atau FACEBOOK “KHAZANAH PERUBATAN ISLAM”