Minyak Habbah

mnyk-habbah
“Titisan Dari Keberkatan”
Baik untuk gatal-gatal * Mengubati luka-luka ringan * Baik untuk pesakit lumpuh * Meredakan sakit pada otot dan sebagai minyak urut untuk wanita selepas bersalin * Boleh juga disapukan pada perut bayi yang baru lahir

CARA GUNA : Sapu pada anggota yang berkenaan. Boleh juga diminum untuk tujuan selusuh (wanita hendak bersalin) iaitu seminggu sebelum tarikh jangkaan bersalin.

KUANTITI : 60ml
HARGA : RM9-Semenanjung Malaysia, RM12-Sabah/Sarawak

Berdasarkan pengalaman sendiri/keluarga dan pengguna minyak habbah ini, dapat dirumuskan bahawa minyak habbah ini memang amat serbaguna…boleh buat minyak urut, sapu pada tempat terseliuh pun insyaallah tak perlu urut…sapu belakang leher utk migrain, sapu bawah dagu hingga leher untuk batuk2….untuk sakit perut, untuk gatal2 di kemalu**, untuk kuatkan zaka* yang lemah…untuk angin pasang, buat minyak selusuh, minyak celak, luka ringan, terkepit pintu (insyaallah kuku tak lekang), terkena minyak/air panas, dan macam2 lagi…insyaAllah kesannya amat memberansangkan.

Pendek kata, Nor amat mengesyorkan di setiap rumah ada satu botol Minyak Habbah…juga disimpan dalam kenderaan untuk kecemasan…InsyaAllah amat berguna.

Advertisements

4 thoughts on “Minyak Habbah

    • salam…akak dah email…

      minyak habbah ini memang amat serbaguna, insyaAllah…boleh buat minyak urut, sapu pada tempat terseliuh pun insyaallah tak perlu urut…sapu belakang leher utk migrain, bawah dagu hingga leher untuk batuk2….untuk sakit perut, utk gatal2 di kemalu**, untuk kuatkan zaka* yang lemah… buat minyak selusuh, minyak celak, luka ringan, terkepit pintu (insyaallah kuku tak lekang), terkena minyak/air panas,digigit binatang berbisa dan macam2 lagi…ikhlasnya kak belum jumpa minyak lain yang seperti ini…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s