Produk kesihatan Perniagaan Qurba Sdn Bhd-berasaskan Quran & Hadith

Di sini Nor juga ingin mempekenalkan produk dari Perniagaan Qurba Sdn. Bhd. yang Nor rasakan hebat iaitu Khal Tamar dan Madu Minda. Produk-produk ini diramuankan berdasarkan Al-Quran & Hadith serta dari Kitab Perubatan Islam zaman dahulu. Seperti yang kita sedia maklum, bagi umat Islam, Al-Quran adalah kalamullah manakala hadith ataupun Sunnah ialah segala perkataan, perbuatan atau pengakuan Nabi. Rasulullah ialah penyampai wahyu daripada Allah. Firman Allah: Wahai Rasul! Sampaikanlah apa yang telah diturunkan kepadamu daripada tuhanmu (al-Maidah: 67). Baginda juga merupakan penerang al-Quran. Jadi, Nor yakin ubat yang terbaik bagi kita umat Islam adalah ubat (penawar) yang disebutkan di dalam Al-Quran dan Hadith kerana Allah Maha Mengetahui…Dialah yang menciptakan kita.. Al-Quran & Hadith ditinggalkan untuk kita umat Islam….

Perniagaan Qurba Sdn. Bhd. merupakan sebuah syarikat milik penuh usahawan bumiputera Islam yang pertama sekali di Malaysia membuat kajian mendalam khusus terhadap herba Khazanah Perubatan Islam. Pengarah urusan Perniagaan Qurba Sdn. Bhd. ialah Ustaz Haji Abdul Jamil bin Haji Ahmad.

Ahli Lembaga Pengarah :
i : Ustaz Abdul Jamil Bin Ahmad
-B.A (HONS) Pengajian Islam, Universiti Kebangsaan Malaysia.
-Diploma Pendidikan Islam (DIP.AD.MPI)
-Ijazah Perubatan Islam oleh Prof. Dr. Harun Din Darussyifa’ B.B Bangi, Selangor.
-Ijazah Perubatan Islam Ahlussyifa’ , Bandong Indonesia
-Ijazah Institut of Colour Vibration Theraphy German Malaysia Scientific Ideas (GMSI)
-Persatuan Doktor Homeopati Malaysia
ii : En. Suhaimi Bin Ahmad – BBA (HONS) UUM

Perniagaan Qurba Sdn Bhd menjadikan Al-Quran, hadis nabi S.A.W. dan kitab ulamak perubatan Islam sebagai rujukan utama dalam usaha mengeluarkan produk kesihatan untuk dipasarkan seterusnya digunakan oleh semua pengguna muslim di seluruh negara.

Produk-produk makanan kesihatan dari Perniagaan Qurba Sdn. Bhd. adalah berteraskan kepada Khazanah Perubatan Islam. Ia mempunyai identiti yang tersendiri. Produk yang dikeluarkan ini telah melalui kajian berdasarkan kitab-kitab Ulamak Perubatan Islam yang digabungkan dengan Nas dari Al-Quran, dalil dari hadis serta pendapat ulamak perubatan Islam. Kebanyakan daripada produk yang dikeluarkan adalah daripada gabungan herba yang pernah diamalkan sejak zaman sebelum nabi Muhammad S.A.W. lagi hinggalah ke hari ini. Kesemua herba ini terbukti sangat baik untuk kesihatan manusia sehingga kita dapati perubatan Islam berkembang maju di awal abad kedua dan ketiga hinggalah pihak barat turut mengambil peluang dari kehebatan perubatan ini.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s